Struer og Omegns Frimærkeklub


97 85 32 18

Vi har møder i vinterhalvåret (sept. – maj), hvor vi mødes onsdage i ulige uger. Dog er der ingen møder i december måned. Mødeaftenen starter kl. 19:30, men der er åbent fra kl. 19:00. Ved møderne er der en livlig aktivitet med bytning af frimærker og småhandler.Et par gange hver halvsæson holder vi en lille lokal auktion af frimærker m.m. indleveret af medlemmerne, eller leveret af klubbens materiale. Disse små auktioner er særdeles populære, da man kan erhverve sig frimærker til meget rimelige priser.

Et par gange om året afholder vi en klubkonkurrence om frimærkeviden med gode præmier. Vi har en gennemgående konkurrence, hvor præmien er et klassisk dansk frimærke, til en værdi af ca. 1500,00 Kr. En gang imellem får vi en foredragsholder til at komme og fortælle om et emne, der har interesse for medlemmerne i klubben.En gang om året afholder vi byttedag, hvor vi viser os udadtil. Til dette arrangement er der inviteret flere frimærkehandlere, men der er også plads til bytning med ligesindede, idet der er et helt lokale stillet til rådighed for byttere. Arrangementet foregår i Gimsing Sognegård i marts måned hvert år.

Klubben har i øjeblikket 50 medlemmer.

Formand: Bjarne V. Andersen – tlf. 97 85 32 18
Kasserer: Erik Tidemand – tlf. 23 72 06 44

Klubben er tilsluttet Danmarks Filatelist Forbund.
Kontingentet er inkl. vort medlemsblad samt Dansk Filatelistisk Tidsskrift 6 gange om året.
14 møder i klubben med livlig bytteaktivitet.
Mulighed for at låne frimærkelitteratur i de 2 biblioteker som forbundet har.
Deltagelse i forskellige arrangementer i klubber der er tilsluttet DFF.
Deltagelse i udvalgssendinger fra forbundet.
Derudover har vi socialt samvær ved vores jule- og sæsonafslutning.

Klubbens historie starter egentlig hos den i 50erne kendte Antikvitets- og frimærkehandler Chr. Schjødt i Søndergade, hvor nogle personer i flere år var samlet om frimærkerne. Da det jo var nærliggende at besøge Schjødt for at købe frimærker o.l., var det jo næsten en selvfølge at mødes over sin fælles interesse hos ham. De mennesker der gennem flere år havde været samlet om frimærkerne, blev på et tidspunkt enige om at danne en frimærkeklub, ved at mødes hos Schjødt, men en egentlig klub kom først op at stå den 30.10.1962.
Den første formand var tømrer Villy Poulsen, som var formand i ca. 5 år. Derefter var Carl Aldershåb også formand i ca. 5 år. Lige siden har Bjarne V. Andersen været formand - altså i mere end 30 år. Klubben har haft mange forskellige mødesteder. F.eks. festlokalerne i Voldgade, Folkets Hus, og
Kantinen i Vestjysk Bank. Nu afholder vi vores klubmøder i Kantinen på Struer Postkontor.

pdf
Program efterår 18

Hent