Den 27. december døde Carl Jørgensen, en af de store filatelister. Carl Jørgensen vil blive savnet af mange forskellige årsager. Filatelistisk for hans utrættelige søgen efter nye måder at gøre og anskue tingene på. Han var sammen med Menne-Larsen med til at starte Dansk Posthistorisk Selskab og ivrig skribent i bladet Posthistorisk Tidsskrift og æresmedlem af selskabet gennem mange år. Han var også igangsætteren til Åben Klasse udstillingsmæssigt, hvor han både var ivrig udstiller, men også med til at skrive det oprindelige reglementet – eller rettere mangel på samme, som han selv udtrykte, det burde være.
Carl Jørgensen efterlader et forfatterskab med en stribe bøger, altid let læselige og interessante, fra rene håndbøger til mere nørdede udgivelser. Han spændte over det hele. Han samlede og studerede alverdens ting og kunne under en samtale røbe et samleområde, som man aldrig tidligere havde hørt ham tale om. Han spændte fra pakkeregisternumre til at samle Haiti og meget, meget mere. Derfor var han også en flittig brugt foredragsholder – munter, vittig, overraskende, veloplagt. Det var altid en fornøjelse at høre Carl vende tingene, somme tider på hovedet, for at gøre en pointe klar. Det kan ikke undre, at han blev tildelt alle de højeste hædersbevisninger en filatelist kan få: Danske Filatelisters Fællesfonds æreslegat i 2008 og Danmark-Medaljen i 2005.
Carl Jørgensen var en fornøjelse at være sammen med, munter og altid med et glimt i øjet. En god lytter og et dannet menneske – Carl var altid inspirerende at høre på og være sammen med. Otto Kjærgaard/Irene Henriksen

Modtag vores spændende nyhedsbrev

Modtag spændende indhold når vi udsender vores DFF nyhedsbreve. Du kan afmelde dig til enhver tid.

Jeg ønsker at modtage nyhedsbreve og godkender DFF’s betingelser