Mange af eleverne i folkeskolen havde i fredags sidste skoledag, og i går søndag havde deltagerne på Djurslands Filatelistiske Højskole også sidste skoledag, da dagen var afslutningen på sæsonen 2021/2022.

Dagens program var ”Posthistorisk Skole II” og var resultatet af et samarbejde mellem Dansk Posthistorisk Selskab og Djurslands Filatelistiske Højskole. Et program som oprindelig skulle havde været afholdt i november 2020, men side blev flyttet ikke mindre end fire gange på grund af bl.a. Corona krisen og andre årsager.

Men endelig i går oprandt dagen hvor de tre særdeles veloplagte foredragsholdere John Buur Christiansen, Niels Erik Thunbo og Ole Maintz igen indtog podiet på Højskolen.

Ikke mindre end 25 deltagere havde tilsidesat både maj solen, havearbejde og søndagshøjmessen og havde valg at tilbringe søndagen på Djurslands Filatelistiske Højskole, og jeg skal da også lige lover for, at det var et godt valg. For da først dagen program gik i gang kl. 10:00, kørte de tre foredragsholder på i et hæsblæsende tempo, hvor de tre foredragsholder glidende overtog podiet efter hinanden frem til kl. 12:15, kun afbrudt af 5 min. pause.

Ole Maintz lagde hårdt ud med at sige, at tilhørerne om måtte belave sig på, at det han ville fortælle om, ville blive meget kedeligt så var de advaret. Under titlen ”Posthistoriske kilder” præsenterede han tilhørerne for sin seneste forskning om forsendelsesveje, bipostruterne og om mellemporto. Selv om at Ole havde advaret om, at det ville blive kedeligt, så tror jeg ikke at der var en eneste der gav ham ret i denne påstand, men tvært imod syntes alle at det var meget spændende og som de første at få del i denne helt nye og ikke tidligere offentliggjorte viden.

Til alle jer der ikke var så heldige at få del i denne nye viden om dansk Posthistorie, kan jeg oplyse at den vil blive offentliggjort i PHT i et af de kommende numre, og til alle jer der var på Højskolen i søndags, kan jeg oplyse at Oles foredrag nu er lagt ind på biblioteks siden her på djursfilateli.dk.

Efter Oles foredrag var det John Buur Christiansen og Niels Erik Thunbo der tog over, og fortalte om ”Kildekritik og Posthistorie”, hvor de bl.a. tog udgangspunkt i at ”Der findes ikke gode eller dårlige kilder! Om en kilde er god eller dårlig afhænger af, hvad det er, du gerne vil vide fra kilden”. I deres foredrag viste de bl.a. eksempler, med udgangspunkt i deres egne eksponater, på hvordan man ikke altid skal stole på det, som man læser i kataloger, tidsskrifter og bøger. Men at det altid er godt at søge sine oplysninger mere end et sted.

Hele eftermiddagen var afsat til at hjælpe med at analysere forsendelser, som deltagerne på forhånd havde indsendt til de tre foredragsholdere.

Så da dagen sluttede kl. 15:30 tror jeg godt at jeg på alles vegne kan sige, at alle, både de erfarne og de knap så erfarne posthistorisk interesserede, var blevet tilpas tanket op med både helt ny viden og med en god fornæmmelse for, hvordan vi alle kan komme videre med vores posthistoriske eksponater.

Fra Djurslands Filatelistiske Højskoles side skal der til de tre særdeles veloplagte og velforberedte foredragsholdere, lyde en kæmpe tak for en spændende og meget veltilrettelagt afslutning på sæsonen 2021/2022, ligesom der også skal lyde en stor tak til alle der i den forløbne sæson her været med til at støtte op om Djurslands Filatelistiske Højskole. Vi ønsker alle en god sommer.

Den nye Højskolesæson indledes lørdag den 3. september 2022.

Som den sidste store nyhed i denne omgang skal nævnes, at Djurslands Filatelistiske Højskole og Hornslet Frimærkeklub der tilsammen i 2023 fylder 80 år, har aftalt med DFF at der afholdes National Frimærkeudstilling i Hornslet Hallen i dagene 14-15. oktober 2023.

Skrevet af Erik Sørensen, redigeret af Niels Erik Thunbo Pedersen (webmaster)

Modtag vores spændende nyhedsbrev

Modtag spændende indhold når vi udsender vores DFF nyhedsbreve. Du kan afmelde dig til enhver tid.

Jeg ønsker at modtage nyhedsbreve og godkender DFF’s betingelser