Fodbold VM er overstået, men fodboldinteressen er slet ikke ovre, i hvert fald ikke når det gælder frimærker. Verden over udgives der rigtig mange fodboldmærker og Michel har udgivet et fodbold verdenskatalog.

Det hele startede med en serie på 3 mærker fra Uruguay i 1924 i anledning af den olympiske fodboldturnering i Paris. Mærkerne havde ikke fodboldmotiv, men viste et kunstværk, som findes i Louvre i Paris. De 3 mærker er ikke specielt sjældne og heller ikke særlig dyre. Året efter var der fodboldmotiver på fra Ungarn. Frem til 1939 blev der udgivet ca. 50 og frem til i dag er antallet oppe på ca. 3.100 udgaver. Dette betyder, at totalantallet frimærker med tilknytning til verdens mest populære idrætsgren nok overgår 10.000 forskellige mærker.

De første motiver blev som regel præsenteret på et frimærke i en større serie sportsfrimærker, hvilket har skabt problemer for samlere, fordi de fleste sælges som serier. Man må sandsynligvis købe hele serien for at sikre sig det ene med fodbold og man får dermed en stor pris for det enkelte mærke, der passer til samlingen.

Fodbold VM forøger interessen for fodboldfrimærker og det udnyttes af de agenter, der udgiver frimærker i mange af de lande, der ikke selv har et fodboldhold. Dvs. der udgives rigtig mange mærker. I øvrigt var det Kina, der udgav det første verdensomspændende frimærkekatalog. 

Modtag vores spændende nyhedsbrev

Modtag spændende indhold når vi udsender vores DFF nyhedsbreve. Du kan afmelde dig til enhver tid.

Jeg ønsker at modtage nyhedsbreve og godkender DFF’s betingelser