Otto Kjærgaards seneste bog -151 nye og 146 gamle fortællinger fra frimærkernes verden- der nylig er udkommet på AFA-Forlaget, kan varmt anbefales som hyggelig og morsom natbords-læsning. Bogen er ikke kun et genoptryk af den for længst udsolgte bog -146 fortællinger fra frimærkernes verden-, der udkom i 2011. Den nye udgave af bogen har nemlig fået tilføjet ikke mindre end 151 nye fortællinger fra frimærkernes verden. Med tilladelse fra Otto Kjærgaard bringer DjursFilateli.dk her en smagsprøve på bogens artikler: 
Cigaret frankering
Kedeligt kort ved første øjekast, men en læsning af kortet fortæller en morsom historie. På kortet er skrevet:
Kære Mor.
Jeg sender dette kort som Flaskepost i Messina Strædet. Det ville være morsomt om det bliver samlet op af en af de mange fiskerbåde, og sendt hjem. Jeg har lagt to pakker cigaretter i malerdåsen. Har det ellers fint, vi ses om 28 dage. Hils Sara. Kærlig hilsen Johnny.
Kortet er skrevet på skibet m. s. Basra – et ØK skib – i februar 1964 og er helt klart nået frem til mor. Fiskerne, der samlede dåsen med kort og cigaretter op, glemte øjensynligt at købe frimærker for cigaretterne, men smed bare kortet i postkassen i Pezzo-Villa.
Kortet er forsynet med et T stempel og tallet 9 påskrevet – efterportoen, som burde være betalt. Den blev ikke opkrævet, så måske har postbuddet læst kort og fået ondt af den stakkes sømand, og ladet nåde gå for ret. Sømanden kunne jo ikke gøre for at fiskerne tog cigaretterne uden at omsætte dem i frimærker. Det kan man vel kalde en cigaret frankering. Et kedeligt udseende kort kommer til live, når man får læst kortets tekst og den besynderlige
måde, det er sendt på. Erik Sørensen/Irene Henriksen

Modtag vores spændende nyhedsbrev

Modtag spændende indhold når vi udsender vores DFF nyhedsbreve. Du kan afmelde dig til enhver tid.

Jeg ønsker at modtage nyhedsbreve og godkender DFF’s betingelser