De tofarvede øremærker er populære som aldrig før og dette med rette. For mange samlere har denne udgave udviklet sig til en livslang passion.

I 3 øre Blå/grå ses den kendte ovalfejl “manglende A i DANMARK”. Denne fejl forekommer både med ret og omvendt ramme, men hvorfor nu det?

Årsagen til at denne og andre ovalfejl forekommer i både med omvendt og med ret ramme er at ovalen er brugt til trykning af flere tryk, nemlig tryk 8 og 9 der er med henholdsvis omvendt og ret ramme. Fejlen blev opdaget meget tidligt af frimærkesamlere, og der er derfor bevaret mange af disse mærker – ikke sjældent som parstykker. I tryk 8 findes fejlen i position 54 og i tryk 9 i position 77.

Af uforklarlige (tilfældige) årsager opstår fejlen igen da man trykker 21. tryk. Dette tryk er ikke som de to andre fintakkede med grovtakket. Disse mærker er meget sjælden og dermed særdeles eftertragtede blandt tofarvede samlere. Rent faktisk kendes fejlens position ikke, hvilket er usædvanligt da fejlen er meget markant.

Forfatter: Thomas Hilkjær, thilkjaer@privat.dk

Modtag vores spændende nyhedsbrev

Modtag spændende indhold når vi udsender vores DFF nyhedsbreve. Du kan afmelde dig til enhver tid.

Jeg ønsker at modtage nyhedsbreve og godkender DFF’s betingelser