Nationalmuseet beder danskerne om hjælp til at placere 200.000 billeder på landkortet fra de seneste 150 års danmarkshistorie. Kan du huske, hvordan landskabet udenfor din barndomsby så ud, inden entreprenørerne udvidede byen? Eller kan du huske, hvilke bygninger der er blevet revet ned til fordel for nybyggeri? Har du måske endda fotografisk hukommelse?

Kan du svare ja til et af de spørgsmål, eller gemmer der sig en lille detektiv i maven på dig, så kan du være den rette til at hjælpe nationalmuseet med at placere de omkring 200.000 billeder, som medarbejdere på museet har brugt de seneste tre år på at digitalisere.

Projektet går under navnet “Hvor er det fra?” og har til formål at lade de gamle fotografier fortælle vores fælles historie ved hjælp af et udførligt digitalt landkort.

– Jeg håber, at rigtig mange danskere nu vil gå ind og stedfæste de billeder, som de selv kender lokationerne på. Vi skriver nemlig denne historie sammen, siger Jacob Wang, projektleder og koordinator for digitale initiativer ved Nationalmuseet, i en pressemeddelelse.

Som et historisk Google Street View

Fotografierne bliver løbende lagt ind på museets nye digitale kort, hvor man kan finde gamle fotos, der allerede er blevet placeret.

Mange af billederne blev i sin tid taget af ansatte på Nationalmuseet for at dokumentere udviklingen fra land til by, og de har derfor notater på sig, men der skal endnu mere præcision til

– Formålet med at digitalisere fotografierne og lokalisere dem korrekt er at bygge et slags historisk street view over Danmark. Derfor skal vi nøje vide, hvor fotografen stod, og i hvilken retning han fotograferede, da han tog billedet, siger Jacob Wang.

For tilmelding kan du benytte dette link https://natmus.dk/digitale-samlinger/samlinger-online/hvor-er-det-fra-bidrag-til-samlingen/

Modtag vores spændende nyhedsbrev

Modtag spændende indhold når vi udsender vores DFF nyhedsbreve. Du kan afmelde dig til enhver tid.

Jeg ønsker at modtage nyhedsbreve og godkender DFF’s betingelser