Da Nordbanen blev indviet 9. juni 1864, blev hele Nordsjællands postsystem lagt om. Alle gamle diligenceruter blev nedlagt, og nye postruter og postknudepunkter opstod. Den nye jenbanelinie gik fra Østerport Station i København over Hellerup, Lyngby, Hillerød og til Helsingør via Fredensborg. Det var intet mindre end en revolution – og banen blev bygget færdig på bare to år.
Der var tre daglige afgange hver vej og selve postbehandlingen foregik i et bureau på toget. Ved de lokale brevsamlingssteder på stationerne blev brevene stemplet med stjernestempel (af Taarbæk-typen). Når brevene blev fragtet med Nordbanen fik de et sidestempel som foruden datoen angav om det var 1., 2. eller 3. tog samt om det var med nord- eller sydgående retning.
De nye særkonvolutter i anledning af Nordbanens 150-års jubilæum er illustreret med damplokomotivet Ydun og et moderne S-tog. Alle konvolutter er frankeret med frimærket i anledning af Prinsesse Benediktes 70-års fødselsdag. Den ene særkuvert vil være stjernestemplet med Birkerød, mens den anden vil være stjernestemplet med Holte. Alle konvolutterne vil tillige være stemplet med det særlige bureaustempel, som al post blev stemplet med i jernbanevognen.

Benyt dig af denne enestående chance til at købe disse særkonvolutter, som Birkerød Frimærkeklub sælger for 25 kr. pr. stk. + evt. forsendelse. alt overskud går til den nationale frimærkeudstilling TAK16, som finder sted i Birkerød i 2016.

Salget finder sted gennem Danmarks Filatelist forbunds netsalg på adressen: www.dff-netsalg.dk eller ved at klikke på netsalg i kolonnen her til venstre.
For at købe på netsalget skal du registrere dig. Det er gratis og så får du også lejlighed til at se de øvrige tilbud som DFFs medlemmer har sat til salg. Du vil blive overrasket over priserne!

HUSK at for at fuldføre registreringen vil du på din mailadresse modtage en godkendelseskode på en masse cifre. Den skal lige med for at registreringen er fuldført.

Kuverterne findes ved at taste TAK16 i søgefeltet.

Modtag vores spændende nyhedsbrev

Modtag spændende indhold når vi udsender vores DFF nyhedsbreve. Du kan afmelde dig til enhver tid.

Jeg ønsker at modtage nyhedsbreve og godkender DFF’s betingelser