Dansk Posthistorisk Selskab kan i år fejre 50-års jubilæum. Klubben har fra starten haft en kæmpe styrke ved, at den har udgivet et læseværdigt og flot klubblad, og der har gennem årene været masser at skrive om. Der har været masser af uudforskede områder inden for dansk posthistorie, der kunne blive og er blevet formidlet ud til klubbens medlemmer gennem Posthistorisk Tidsskrift. Bladet har altid været et medlemsblad af allerhøjeste klasse, hvilket flere internationale præmieringer dokumenterer.

Én af dem, der fra starten var aktive og med til at formidle alle disse forskningsresultater og præsentere dem på den helt rigtige måde, er Posthistorisk Tidsskrifts redaktør igennem alle årene siden 1978 – Otto Kjærgaard. Otto blev i 2014 tildelt Danske Filatelisters Fællesfonds Æreslegat og i 2016 blev han tildelt Danmarksmedaljen og for dette fremragende redaktørarbejde gennem 5 årtier.

Otto har ud over redaktøropgaven også præget dansk filateli på mange andre områder, hvor han bland andet yder en stor indsats omkring de lokale aktiviteter i Djurs Filatelistiske Højskole og ved udstillingerne i Djurs samt i Aarhus Frimærkeklub, og senest ved arrangementet af den netop afviklede jubilæumsudstilling, Post ‘22.

Otto har i en årrække ydet en kæmpe indsats for dansk filateli som redaktør og rådgiver for Henrik Mouritsen i forbindelse med opsætning og trykning af Henrik’s 6 binds bogværk ”Dansk Posthistorie 1875-1907”, som blev udgivet for nogle år siden i samarbejde mellem Danmarks Filatelist Forbund, Kjøbenhavns Philatelist Klub og Auktionshaus Heinrich Köhler, og som netop er blevet præmieret med Stor Guld og 97 point på FIP-verdensudstillingen i London i denne måned.

Senest har Otto kastet sig ud i YouTube Podcast/videoer med serien af instruktionsvideoer om “Posthistorie for begyndere”.

Danmarks Filatelist Forbunds bestyrelse har besluttet at tildele Otto Kjærgaard forbundets guldnål og æresmedlemsskab af Danmarks Filatelist Forbund.

Stort tillykke til Otto Kjærgaard.

DFF's formand Lars Peter Svendsen lykønsker Otto Kjærgaard
Modtag vores spændende nyhedsbrev

Modtag spændende indhold når vi udsender vores DFF nyhedsbreve. Du kan afmelde dig til enhver tid.

Jeg ønsker at modtage nyhedsbreve og godkender DFF’s betingelser