I mere end 150 år har rødklædte postbude været et fast syn i det danske bybillede. Om få år er det fortid, når Post Danmark, i dag kendt som PostNord Danmark, skifter farven på uniformerne – ligesom man allerede har gjort det med mange af de gule postbiler.
Det er konsekvensen af, at Post Danmark er blevet en del af den nordiske – og blå – logistikgigant PostNord, der står for postomdelingen i både Danmark og Sverige. Ifølge adm. direktør i PostNord Danmark, Peter Kjær Jensen, er der behov for at vise danskerne det tilhørsforhold tydeligere.
»I Sverige har man allerede skiftet farven på postbudenes uniformer fra gul til blå. Det er den samme proces, vi har sat gang i nu herhjemme,« siger Peter Kjær Jensen, der blev hentet ind som ny adm. direktør i PostNord Danmark for blot en måned siden. Farveskiftet er allerede i gang og kommer til at ske gradvist i takt med at uniformere bliver slidte. Den røde farve blev besluttet anvendt i 1704 på postkasserne men først i 1850erne blev de røde postuniformer en del af bybilledet.  
Læs hele historien her

Modtag vores spændende nyhedsbrev

Modtag spændende indhold når vi udsender vores DFF nyhedsbreve. Du kan afmelde dig til enhver tid.

Jeg ønsker at modtage nyhedsbreve og godkender DFF’s betingelser