Brugen af frimærker falder, e-mail og SMS vinder kraftigt frem – meget til fortrydelse for frimærkesamlere. Nu ser det ud som om frimærkerne og i hvert fald det schweiziske postvæsen vil ind på banen igen. Det schweiziske postvæsen udskrev en konkurrence blandt designere på en af Schweitz designskoler over temaet Brev kontra E-mail. Ved konkurrencen fik man mange fantasifulde forslag, men valgte det viste frimærke, som her er vist som en firblok, og som helark kommer det i et ark på 20 stk. udformet som en smartphone.
Umiddelbart ser det ikke ud af meget – et stykke papir overtrukket med sølvfolie. Måske det mest minimalistiske frimærke, der nogensinde er lavet. Hvis man få det rettet op i den rette vinkel og kigger på det, vil man kunne se verdens smukkeste frimærke, nemlig et spejlbillede af sig selv! Det kan man vel kalde et selfie frimærke.
Det var en kvindelig studerende, Nicole Jara Vizcardo, der tegnede det vindende frimærke, og det udkom 7. september. Det eneste man nu kunne ønske sig var, at der på e-mails og SMSer skulle påsættes frimærker, men det er nok for meget at ønske fra en inkarneret filatelist.
Otto Kjærgaard/Irene Henriksen

Modtag vores spændende nyhedsbrev

Modtag spændende indhold når vi udsender vores DFF nyhedsbreve. Du kan afmelde dig til enhver tid.

Jeg ønsker at modtage nyhedsbreve og godkender DFF’s betingelser