På klubmøde den 12.09 blev DFFs sølvnål overrakt til Pierre M. Andersen, Frederikshavn af Søren Chr. Jensen, som samme aften holdt foredrag i klubben.

Peder Schultz og Anders Jørgensen skriver bl.a.: I 1954 fik Pierre M. Andersen som 10 årig medlemsnummer 15 i Juniorklubben under Frederikshavn Philatelistklub. Dengang var op mod 100 drenge og piger medlemmer af Juniorklubben. I 1976 kom Pierre med i Frederikshavn Philatelistklub; og i 1978 blev han formand. For Pierre er 3 initiativer i hans tid som formand særligt værd at fremhæve – nemlig: Klubbens 50 års jubilæum med udstilling i 1991, arrangementet ”Grænsetræf” og aktiviteterne i forbindelse med udgivelsen af frimærket med Tordenskjold. ”Grænsetræf” startede i 1983 som en aftale med Fredrikstad Filatelistklub i Norge og Sarpsborg i Sverige – og fortsatte som et samarbejde med Fredrikstad. Grænsetræf blev også forløberen for den årlige byttedag, der nu afholdes i Maskinhallen, Skolegade 8, 9900 Frederikshavn.
Frimærket, der blev udgivet i anledning af 300 året for Tordenskjolds fødsel, udkom også på en Frederikshavn førstedagskuvert med et lokalt designet poststempel. Pierre stod bag, at en lokal bogtrykker fik til opgave at trykke klubbens førstedagskuvert, som blev udsolgt i både 1. og 2. oplag. Ved denne lejlighed fik Frederikshavn Frimærkeklub Krudttårnet som sit logo. Pierre har stadig tegninger og original materiale fra dengang.

Bestyrelsen for Frederikshavn Frimærkeklub har besluttet at tildele Pierre M. Andersen Danmarks Filatelist Forbunds sølvnål for sine initiativer til et aktivt klubliv i Frederikshavn Frimærkeklub – herunder som formand i 1978-1998 og 2006-2016. Samtidig udnævnes Pierre til æresmedlem af Frederikshavn Frimærkeklub.

På foto overrækker Søren Chr. Jensen overrækker DFFs sølvnål til Pierre M. Andersen.

Modtag vores spændende nyhedsbrev

Modtag spændende indhold når vi udsender vores DFF nyhedsbreve. Du kan afmelde dig til enhver tid.

Jeg ønsker at modtage nyhedsbreve og godkender DFF’s betingelser