Verdens smukkeste frimærke 2014
Hvert år uddeles prisen WIPA Grand Prix til det, som kaldes verdens smukkeste frimærke. Det er en stor international jury på 18 mennesker: designere, postdirektører, frimærkedesignere, frimærkejournalister med flere, som stemmer om hvilke frimærker, der skal hædres. Dette er foregået siden 1981, og WIPA Grand Prix regnes vel for den bedste pris, som uddeles til et frimærke.
I år havde juryen 65 udvalgte frimærker som udgangspunkt for afstemningen. Ud fra disse kom 10 frimærker til finalerunden, og fra disse igen kårede man guld, sølv og bronze.
Som verdens smukkeste frimærke i 2014 kom Spaniens kongeørnfrimærke, som viser ørnens imponerende hoved. Det specielle ved frimærket er at tre sider af takket på vanlig måde, men den fjerde side er stanset ud langs ørneprofilen. På andenpladsen fulgte et miniatureark fra Ungarn, som viser skatte fra et museum i Budapest. På tredjepladsen kom et miniark fra Luxemburg, som markerer 80 års jubilæet for landets filateli organisation. Miniarket er trykt på silke. 

Modtag vores spændende nyhedsbrev

Modtag spændende indhold når vi udsender vores DFF nyhedsbreve. Du kan afmelde dig til enhver tid.

Jeg ønsker at modtage nyhedsbreve og godkender DFF’s betingelser