Postkortets Dag AFLYST


26. september kl. 10:00 - 18:00 UTC+2
Indlæser Begivenheder
  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Øv – Øv – Øv Men vi tør ikke!!!

Hver eneste postkortsamler er umådelig værdifuld – og vi bør ligesom alle andre vise samfundssind. Derfor er det med gråd i stemmen, at vi hermed aflyser Postkortdag i Kolding på næste lørdag d. 26-9-2020.

Vi har de seneste uger talt med mange postkortfolk, der sagde ”Nu aflyser I ikke – Nu aflyser I ikke – for der er i øjeblikket slet ingen arrangementer for postkortsamlere. Vi havde håbet om at afholde postkortdagen; men desværre er vi nødt til at aflyse.

Alle får selvfølgelig deres indbetalte penge retur – og der kommer flere mails i de nærmeste dage. I bestyrelsen vil vi diskutere, hvordan vi får afholdt årets generalforsamling.

På næste lørdag (selve Postkortdagen) løfter vi sløret for, hvem der bliver Årets Postkortsamler, og det bliver offentliggjort, hvem der har skrevet de 5 bedste postkorthistorier.

De bedste hilsener fra en trist formand, der også havde glædet sig helt vild til, vi skulle være sammen på næste lørdag.

Niels Vad

I år koster Postkortets Dag kun 75 kr. for medlemmer og gæster – alt incl.

 Formiddagskaffe med rundstykker – Frokost med smørrebrød – Eftermiddagskaffe med kage – Drikkevarer ad libitum – Det er godt nok billigt  !!!

 Tag muligheden og deltag i begge arrangementer – både Postkortets Dag og Trekantbyt, og der er mulighed for overnatning til en overkommelig pris.

På Postkortets Dag er der spændende foredrag og en workshop. Vi håber meget, at I vil medbringe nogle af jeres postkort, så vi sammen kan glædes over dem. Som de andre år er I også meget velkomne til at sætte nogle af jeres postkort op på nogle A4-sider og tage dem med, så de kan vises for medlemmerne. I lighed med de tidligere år afholdes arrangementet på:

AMU-centret, C.F.Tietgensvej 6. 6000 Kolding.

Programmet for arrangementet er: 

               9.30                Ankomst. Kaffe og rundstykker

10.00 – 10.10                Velkomst og praktiske oplysninger

10.10 – 10.55                Foredrag: I år skal vi i vores første foredrag høre Andreas Striib fortælle om Læreruddannelse, undervisning og skoleliv. Vist via hans meget, store og fine samling af postkort om emnet.

Andreas Striib har haft en lang karriere i folkeskolens tjeneste. Først som folkeskolelærer, senere som lærer på et seminarium. I en periode også som fagpolitisk formand for alle lærere i Danmark og senest som studierektor på læreruddannelsen i Aarhus, inden han gik på pension for 10 år siden.

10.55 – 11.15                  Pause

11.15 – 12.00                  Foredrag: ” Dansk Vestindien – en postkorthistorisk rejse 1900 – 1917”

                                            Ta’ med Jens Bruhn på en pragtfuld, kulturel postkortrundtur på de tre vestindiske øer: Sct. Thomas, Sct. Jan og Sct. Croix i tiden lige op til, at Danmark solgte den lille danske koloni i 1917.

Jens Bruhn er rejselederen, og ved hjælp af postkort fører han tilhørerne rundt i det tidligere danske ørige. Der er rundtur i byerne Charlotte Amalie, Christiansted og Frederiksted,

besøg på byernes anløbsbroer og på postbåden, der sejlede mellem øerne. Et trist indtryk fås også af de hårde livsvilkår, som den farvede del af befolkningen havde som markarbejdere, kulslæbere og bomuldsplukkere. Også toldvæsenet, hærstyrken, gendarmeriet, sågar en begravelse vil kan man blive øjenvidne til.

Jens Bruhn er lokalt kendt som lærer på Nærum Skole, museumspædagog, lokalpolitiker, udvalgsformand, rejseleder og formand for Søllerød jazzklub.

12.00 –  12.45                Frokost

12.45 –  14.45                Bytte og salg af dine dubletkort.

                                      Medtag dine nyeste dubletter. Der er ikke tale om ”kræmmersalg”, men

                                      mulighed for bytte/salg i rimeligt omfang.

14.45 –  16.00                Dialog og workshop:

Postkortklubben arbejder i øjeblikket med at få en postkort-event/auktion med bedre postkort op at stå i efteråret hos DFF-Netsalg.

Derfor har vi inviteret den ansvarshavende indenfor netsalg hos Dansk Filatelistisk Forbund, Anders Jørgensen, kommer og fortæller om DFF-netsalg og giver vejledninger i, hvordan man arbejder med systemet.

Ligeledes skal vi have en dialog om, hvordan auktionen skal foregå.

Anders Jørgensen er formand i Frederikshavn Frimærkeklub og begyndte allerede som barn at samle frimærker. Han samler på Irland, England og Canada Indenfor præfilateli, perfins, censurpost, stempler osv. og suppleant til DFF Bestyrelse – og har ansvaret for DFF-Netsalg.

 

16.00 –  17.30                Generalforsamling (kun for Dansk Postkortklubbens medlemmer)

                                      Herunder kåring af Årets Postkortsamler

17.30 –  18.00                Afgang til Kolding Vandrerhjem

18.00 –  19.00                Indkvartering m.v. – for egen regning

19.00                             Middagsbuffet m.m. – for egen regning

Tilmelding.

Postkortets Dag er et åbent arrangement for alle.

Det koster kun 75. kr. for medlemmer og gæster af Dansk Postkortsamler Klub. Der serveres morgenkaffe m. rundstykker, frokost samt eftermiddagskaffe med kage incl. drikkevarer.

Gæster kan af gode grunde ikke deltage i generalforsamlingen.

Tilmeldingsfristen er d. 31. august 2020

Detaljer

Dato:
28. november 2020
Tidspunkt:
12:53
Modtag vores spændende nyhedsbrev

Modtag spændende indhold når vi udsender vores DFF nyhedsbreve. Du kan afmelde dig til enhver tid.

Jeg ønsker at modtage nyhedsbreve og godkender DFF’s betingelser