Frimærkets Dag 2020

I et samarbejde mellem Danmarks Filatelist Forbund, PostNord Frimærker Danmark og lokale frimærkeklubber organiseret under Danmarks Filatelist Forbund bliver der i 2019 afholdt Frimærkets Dag i Danmark. Også i år forskellige steder i landet fra nord til syd og fra øst til vest.
De fleste steder markeres det den 19. september.

Den 19. september er valgt fordi det er en lørdag, hvor der traditionelt er mange mennesker i byen og der udkommer nye frimærker fra PostNord den 17. september. Temaet er ikke offentliggjort i skrivende stund.

I de fleste klubber er det muligt at købe de nye frimærker. Der vil også være et antal specielle produkter til salg, som ellers er udsolgte. Der er lavet særlige postkort, som sendes til de deltagende klubber fra DFF sammen med diverse andet materiale – DFT, flyers for DFFs Netsalg og Newstamps. Som altid bliver der stillet et dagstempel til rådighed for klubben. En del klubber har eget stempel, men andre kan låne det lokale stempel eller et geografisk nærliggende stempel hos os. Vi har i dag ca. 70 forskellige bystempler til rådighed.

DELTAGENDE KLUBBER:

Thisted Frimærkeklub – se program nedenfor.

Frimærkeklubben Sydvest (07.11 ifm. Samlermesse)

 

Frimærkeklubben SYDVEST Esbjerg  markerer dagen den 7. november i forbindelse med en stor SAMLERMESSE, der afholdes på Boldesager Skole. Her er der samtidig vurdering, udstilling samt mange samlere og krejlere. Se nærmere i kalenderen på danfil.dk – UDSAT TIL MARTS 2021. 

Frimærkeklubberne på Mors, i Sydthy og i Thisted arrangerer endnu en gang fælles byttedag i Vilsund den 19. september 9-14. Første gang klubberne samarbejdede om en byttedag var i 2014, og dengang var der mere end 160 personer, der tog turen til Hyttefadet i Vilsund. Ved fælles-arrangementet i 2016 var der færre deltagere, men det skyldes nok mest det gode havevejr. De tre klubber gentager nu igen træf¬fet i forbindelse med arrangementet ”Frimærkets Dag”, som vi er med i.

Klubberne lægger stor vægt på, at der er plads og tid til at udveksle erfaringer og eventuelt bytte et par frimærker. Derfor er der kun plads til få handlende, der allerede er indbudt. Handlerne med¬bringer stort set alt det, et frimærkehjerte kan tænke sig. Der bliver således mulighed for at finde nyt til samlingen, ligesom udstyr og tilbehør vil kunne erhverves. Postkort- og møntsamlere vil også kunne finde nyt til samlingen, idet handleren fra Brovst medbringer et stort udvalg til disse samlere.

Hvis man har arvet eller er nået dertil, hvor man vil afhænde sine samlinger, tilbyder klubberne at vurdere frimærker og postkort. Når det gælder vurdering af mønter, har vi allieret os med en af handlerne. Vurderingen behøver ikke foregå på dagen. Man kan i stedet lave en aftale om senere at få sat pris på ”værdierne”.

Man kan på dagen også få stemplet sine frimærker, idet Thisted Frimærkeklub gennem PostNord har investeret i et lokal-stempel, som vil være til rådighed på dagen. Vi regner med, at der også bliver mulighed for at købe nogle af de senest udgivne frimærker, som vi bestiller hjem.

Der afvikles også Amerikansk Lotteri flere gange i løbet af dagen, hvor der er mulighed for fine gevinster, f.eks. chokolade, vin og frimærkerelaterede produkter.

Hvis man i løbet af frimærketræffet ikke har fået brugt alle lommepengene, så er der fra kl. 14.00 endnu en mulighed, for her afvikles et mindre formidlingssalg med lots fra de 3 klubber. Der vil blive sat 75 – 100 lot under hammeren. For at deltage i dette salg skal man dog være medlem af en af de tre klubber eller Danmarks Filatelist Forbund.

Skulle man i løbet af dagen trænge til et lille hvil, er Hyttefadets beliggenhed lige ud til Limfjorden jo en oplevelse i sig selv. Og trænger man til lidt at styrke sig på, vil køkkenet sørge for, at man ikke behøver at gå rundt og være sulten eller tørstig.

Der er selvfølgelig gratis adgang til byttedagen, der er åben fra kl. 9.00 til kl. 14.00 (samt efter¬føl-gende formidlingssalg). Frem til kl. 11.00 er der gratis kaffe og rundstykker. Adressen er Skyumvej 31 Vest Vilsund – kun 300 meter fra Vilsundbroen. Der er mange parkeringspladser. Yderligere oplysninger ved Henrik Petersen på tlf. 51 54 65 03 eller hpe@thymors.dk.

 

 

DFF vil reklamere for dagen via hjemmeside og Facebook. Vi opfordrer klubberne til selv – lokalt – at annoncere i dagspresse, på hjemmesider og. evt. på Facebook.
På dagen kan man møde de lokale klubber, få et indblik i deres arbejde og måske blive medlem - der vil sikkert være et godt introduktionstilbud.
FOTOS er fra Thisted Frimærkeklub 2019