Frimærkets Dag 2021

I et samarbejde mellem Danmarks Filatelist Forbund, PostNord Frimærker Danmark og lokale frimærkeklubber organiseret under Danmarks Filatelist Forbund bliver der i 2021 afholdt Frimærkets Dag i Danmark. Også i år forskellige steder i landet fra nord til syd og fra øst til vest.
De fleste steder markeres det lørdag den 18. september.

Lørdag er valgt, da der traditionelt er mange mennesker i byen og der udkommer nye frimærker fra PostNord den 16. september. Temaet i år er Hverdagens Helte. 5 stk. 11 kr. frimærker med en helt fra hver region i Danmark. Alle havde mulighed for at stemme på hvem der skulle være helten i hver region. De 5 er Villy Rønn fra Nordjylland, omsorgsklovn Luni Smil fra Midtjylland, Mikkel Hansen fra Syddanmark, Nancy Maati fra Sjælland og Leif Framke fra Hovedstaden. Kunstneren bag er Thomas Thorhauge.

I de fleste klubber er det muligt at købe de nye frimærker. Der vil også være et antal specielle produkter til salg, som ellers er udsolgte. Der er lavet særlige postkort, som sendes til de deltagende klubber fra DFF sammen med diverse andet materiale – DFT, flyers for DFFs Netsalg og Newstamps. Som altid bliver der stillet et dagstempel til rådighed for klubben. En del klubber har eget stempel, men andre kan låne det lokale stempel eller et geografisk nærliggende stempel hos os. Vi har i dag ca. 70 forskellige bystempler til rådighed.

DELTAGENDE KLUBBER:

Frimærkeklubben SYDVEST Esbjerg  markerer dagen den 6. november i forbindelse med en stor SAMLERMESSE, der afholdes på Boldesager Skole. Her er der samtidig vurdering, udstilling samt mange samlere og krejlere. Se nærmere i kalenderen på danfil.dk

25/9-2021 – Åbent hus Frederikshavn.

I anledning af 80-års fødselsdag for Frederikshavn Frimærkeklub gennemføres et åbent hus-arrangement d. 25. september 2021 kl. 9.30-15.00 i Maskinhallen, Skolegade 8, 9900 Frederikshavn.

Der vil være anvisningssalg i Salen med eftersyn fra kl. 9.30 og opråb fra kl. 10.45. Når anvisningssalget er slut, åbnes der for Værkstedet, hvor der vil være mulighed for at møde klubbens medlemmer og få en frimærkesnak – og måske også få byttet frimærker eller postkort.

Kl. 12.15 er Frederikshavn Frimærkeklub vært ved et let traktement. Der vil være gratis ”tag-selv-frimærke-buffet”. Vi fejrer Frimærkets Dag med mulighed for køb af danske frimærker, en særkuvert og afstempling med Frederikshavn-poststempel.

Frimærketræf i Vilsund – 18/9 2021

De 3 lokale frimærkeklubber i Nordvest – Mors, Sydthy og Thisted – arrangerer igen fælles byttedag i Vilsund. Første gang klubberne samarbejdede om en byttedag var i 2014, og dengang var der mere end 160 personer, der tog turen til Hyttefadet i Vilsund. Også i 2016 og 2020 var der mange der kiggede forbi, og de tre klubber gentager nu igen træf­fet i 2021 i forbindelse med ”Frimærkets Dag”. Klubberne lægger stor vægt på, at der er plads og tid til at udveksle erfaringer og eventuelt bytte et par frimærker. Derfor er der kun plads til få handlende, der allerede er indbudt. Handlerne med­bringer stort set alt det, et frimærkehjerte kan tænke sig. Der bliver således mulighed for at finde nyt til samlingen, ligesom udstyr og tilbehør vil kunne erhverves. Postkort- og møntsamlere vil også kunne finde nyt til samlingen, idet handleren fra Brovst medbringer et stort udvalg til disse samlere. Hvis man har arvet eller er nået dertil, hvor man vil afhænde sine samlinger, tilbyder klubberne at vurdere frimærker og postkort. Når det gælder vurdering af mønter, har vi allieret os med en af handlerne. Vurderingen behøver ikke foregå på dagen. Man kan i stedet lave en aftale om senere at få sat pris på ”værdierne”.

Der er igen mulighed for at købe de senest udkomne danske frimærker, som også kan stemples på dagen, idet Thisted Frimærkeklub gennem PostNord har investeret i et lokal-stempel, som vil være til rådighed på dagen. I løbet af formiddagen kommer Villy Rønn fra Thisted også forbi – så kan du få signeret ”hans frimærke”, der udkommer få dage før frimærketræffet. Der afvikles også Amerikansk Lotteri flere gange i løbet af træffet, hvor der er mulighed for fine gevinster, f.eks. chokolade, vin og frimærkerelaterede produkter.

Hvis man i løbet af frimærketræffet ikke har fået brugt alle lommepengene, så er der fra kl. 14.00 endnu en mulighed, for her afvikles et mindre formidlingssalg med lots fra de 3 klubber. Der vil blive sat 75 – 90 lot under hammeren. For at deltage i dette salg skal man dog være medlem af en af de tre klubber eller Danmarks Filatelist Forbund. Skulle man i løbet af dagen trænge til et lille hvil, er Hyttefadets beliggenhed lige ud til Limfjorden jo en oplevelse i sig selv. Og trænger man til lidt at styrke sig på, vil køkkenet sørge for, at man ikke behøver at gå rundt og være sulten eller tørstig. Der er naturligvis også gratis adgang til byttedagen, der er åben fra kl. 9.00 til kl. 14.00 (samt efter­føl­gende formidlingssalg). Frem til kl. 11.00 serveres gratis kaffe og rundstykke. Besøg os på adressen: Skyumvej 29 Vest Vilsund kun 300 meter fra Vilsundbroen. Der er mange parkerings­pladser. Yderligere info ved Henrik Petersen på tlf. 5154 6503 eller henrikmp1963.

Aalborg Philatelistklub markere dagen fra kl. 9-16 men stedet er ikke oplyst.

Stubbekøbing Frimærkeklub markerer ligeledes dagen, tid og sted er ikke oplyst.

 

 

 

 

 

DFF vil reklamere for dagen via hjemmeside og Facebook. Vi opfordrer klubberne til selv – lokalt – at annoncere i dagspresse, på hjemmesider og. evt. på Facebook.
På dagen kan man møde de lokale klubber, få et indblik i deres arbejde og måske blive medlem - der vil sikkert være et godt introduktionstilbud.
FOTOS er fra Thisted Frimærkeklub 2019