Frimærkets Dag 2019

I et samarbejde mellem Danmarks Filatelist Forbund, PostNord Frimærker Danmark og lokale frimærkeklubber organiseret under Danmarks Filatelist Forbund bliver der i 2019 afholdt Frimærkets Dag i Danmark. Også i år forskellige steder i landet fra nord til syd og fra øst til vest.
De fleste steder markeres det den 21. september.

Den 21. september er valgt fordi det er en lørdag, hvor der traditionelt er mange mennesker i byen og der udkommer nye frimærker fra PostNord den 19. september. Temaet er hunde og hænder – kun foto at arket med hænder er tilgængelig pt.

I de fleste klubber er det muligt at købe de nye frimærker. Der vil også være et antal specielle produkter til salg, som ellers er udsolgte. Der er lavet særlige postkort, som sendes til de deltagende klubber fra DFF sammen med diverse andet materiale – DFT, flyers for DFFs Netsalg og Newstamps. Som altid bliver der stillet et dagstempel til rådighed for klubben. En del klubber har eget stempel, men andre kan låne det lokale stempel eller et geografisk nærliggende stempel hos os. Vi har i dag ca. 70 forskellige bystempler til rådighed.

DELTAGENDE KLUBBER:

Aalborg Philatelistklub, Aalborg-Nørresundby Frimærkeklub og Støvring Frimærkeklub er gået sammen om et arrangement

Thisted Frimærkeklub

Helsingør Frimærkeklub

Fredericia Frimærkeklub

Vejle Frimærkeklub

Taastrup og Omegns Frimærkeklub

Brønderslev Frimærkeklub

Birkerød Frimærkeklub – aflyst 15.09

Frimærkeklubben Sydvest Esbjerg.

Enkelte  klubber har sendt deres program, se nedenfor.

Frimærkeklubben SYDVEST Esbjerg  markerer dagen den 9. november i forbindelse med en stor SAMLERMESSE, der afholdes i Sædding Centret. Her er der samtidig vurdering, udstilling samt mange samlere og krejlere. Se nærmere i kalenderen på danfil.dk

FREDERICIA Frimærkeklub står ved Føtex vest kl. 9:30 til 14:00, hvor klubben sælger de nyeste mærker, de kan denne dag blive afstemplet med Fredericia stempel.

HELSINGØR og Omegns Filatelistklub markerer dagen Helsingør Bycenter kl. 9-17.

Som i alle de forgående år er THISTED Frimærkeklub i 2019 igen med i arrangementet Frimærkets Dag. I år er det i samarbejde med Sydthy Frimærkeklub.
Vi har igen i år valgt at slå Frimærkets Dag sammen med klubbernes byttedag eller frimærketræf, som vi ynder at kalde det. I 2019 er arrangementet flyttet til Thisted – mere præcist Kr. Koldsgade 1 – tæt på parkeringsmuligheder.
Dagen er planlagt med gratis kaffe og rundstykker indtil kl. 11.00. Dertil kommer en lille udstilling, hvor medlemmerne viser noget af det, der samles på.
2 handlere vil være til stede med alt det, en samler ikke kan undvære – altså tilbehør, frimærker, postkort, mønter med mere.
Skulle man i løbet af dagen blive sulten eller tørstig, så sørger køkkenet for, at man kan blive forplejet til samlervenlige priser. Der vil være masser af plads til, at man kan bytte og udveksle erfaringer. Et amerikansk lotteri bliver der også plads til, og sidst men ikke mindst, så sælger klubberne de nyeste danske frimærker. Som de fleste sikkert ved, så udkommer ”hundene” den 19. september. Men der vil også være fyrtårne og svaner, ligesom prestigehæftet vil kunne erhverves på dagen. Hvis man ønsker frimærkerne stemplet, har vi også Thisted-stemplet klar.
Åbningstiden bliver fra 10.00 til 16.00, og der er selvfølgelig gratis adgang. Yderligere oplysninger hos Mogens Andersen tlf. 97925448 eller mbathisted@mail.tele.dk.

 

DFF vil reklamere for dagen via hjemmeside og Facebook. Vi opfordrer klubberne til selv – lokalt – at annoncere i dagspresse, på hjemmesider og. evt. på Facebook.
På dagen kan man møde de lokale klubber, få et indblik i deres arbejde og måske blive medlem - der vil sikkert være et godt introduktionstilbud.