Lars Engelbrecht skriver: Danmarks første brevkort var helsagsbrevkortene, som blev udgivet 1. april 1871. Brevkort blev i Danmark indført med Lov om Postvæsenet af 7.1.1871, der fra 1.4.1871 indførte 2 skilling og 4 skilling brevkort.
Først i 1873 ses det første danske brevkort med påtrykt ”brevkort”, der ikke er trykt af postvæsenet og derfor ikke har påtrykt værdimærke, men påklæbet frimærke – altså ”privatfremstillede” brevkort. Begrebet ”brevkort” blev senere i folkemunde ændret til ”postkort”. Postvæsenet fastholdt dog teksten ”brevkort” på helsagsbrevkortene helt op til 1972, før den blev ændret til ”postkort”.
I 1887 kommer de første topografiske illustrationer på brevkortene. Det er bl.a. Levison Junr., Stender og Jens Møller, som fremstiller disse kort, og dermed starter æraen for prospektkortene. I Dansk Filatelistisk tidsskrift (DFT) nr 2 2021 har jeg skrevet en artikel om brevkortenes første år.
Hele historien om de første helsagsbrevkort er beskrevet i den nye bog ”Danmarks Helsager – De Tofarvede Udgave 1871-1905”, som du kan læse mere om på www.helsager.dk, og hvor du også kan se en video med en gennemgang af bogen.
Stort tillykke med de 150 år til brevkortet i Danmark.
Modtag vores spændende nyhedsbrev

Modtag spændende indhold når vi udsender vores DFF nyhedsbreve. Du kan afmelde dig til enhver tid.

Jeg ønsker at modtage nyhedsbreve og godkender DFF’s betingelser