Lars Engelbrecht blev den 28. juni 2023 kåret som vinder af 2023 Crawford Medaljen for  bogen “Postal Stationery of Denmark. The Bi-coloured Issue 1871-1905”.

Crawford Medaljen er den mest prestigefyldte filateliske litteraturpris i verden og uddeles for “det mest værdifulde og originale bidrag til studiet og viden om filateli udgivet i bogform i den relevante periode”. Medaljen er opkaldt efter James Lindsay, 26. jarl af Crawford, der på tidspunktet for sin død i 1913 havde samlet sig det største filateliske bibliotek i sin tid.

Medaljen overrækkes på The Royal Philatelic Society London (RPSL). Medaljen er åben for verdensomspændende konkurrence og er blevet uddelt af RPSL ved 89 lejligheder siden første uddeling i 1920. Kun én gang tidligere er en dansker blevet hædret med Crawford-medaljen: I 1952 fik Schmidt-Andersen Crawford-medaljen for sin bog ”The Postage Stamps of Denmark 1851-1951”, der blev udgivet i 1951 i anledning af 100 året for det første frimærke i Danmark. Bogen omfatter alle frimærkeudgivelser i perioden 1851-1951.

Selvom der er udsendt mange fremragende og omfattende filateliske bøger i Danmark gennem årene, får Lars altså den anden Crawford-medalje tildelt til en dansker – 71 år efter Schmidt-Andersen.

Lars Engelbrechts bogværk, der i øvrigt er udgivet både på dansk og på engelsk, er baseretpå hans store arbejde og forskning på området gennem 40 år!

Alle 300 eksemplarer af bogen er udsolgt, men en digital udgave er tilgængelig. Du kan læse mere om bogen her: www.helsager.dk

Kilde: Lars Engelbrechs eget opslag på Facebook 28. juni 2023 og Ib Krarup Rasmussen

Modtag vores spændende nyhedsbrev

Modtag spændende indhold når vi udsender vores DFF nyhedsbreve. Du kan afmelde dig til enhver tid.

Jeg ønsker at modtage nyhedsbreve og godkender DFF’s betingelser