25 deltagere, en oplagt foredragsholder og Zoom. Det var ingredienserne bag en succes hos Dansk Posthistorisk Selskab, der gennemførte deres første digitale on-line møde den første tirsdag i november. Med en god instruktion og et link på hjemmesiden, kunne medlemmerne via nogle få klik med musen komme ind i et digitalt univers, der vist skete for første gang i dansk filateli. Det behøver ikke være svært at gå digitalt, alle kan være med, uanset om man kommer fra Odense, Vanløse, Augustenborg eller Stavanger i Norge. Og det bedste var næsten, at de deltagende medlemmer, der normalt ikke dukker op fysisk på møderne, deltog aktivt og fik meget mere for deres kontingent end ellers.

Lars Peter Svendsen viste og fortalte om, hvordan posthistorie kan integreres i et traditionelt eksponat, både ved at fortælle om reglementet og vise eksempler fra sin samling med Krone-Scepter-Sværd udgaven 1864 – 1870. Spørgelysten var stor, og vi kom rundt om mange emner som balance mellem posthistorie, stempler og den mere traditionelle filateli, brugen af sjældenhedsangivelser, beskrivelser af objekter, sprog på plancherne og meget andet. En dejlig aften i det posthistoriske hjørne.

Succesen er så stor, at Dansk Posthistorisk Selskab allerede nu har besluttet, at deres generalforsamling senere på måneden også gennemføres digital, og det næste medlemsmøde, den første tirsdag i december, bliver også digitalt. Se mere på deres hjemmeside www.dphs.dk.

 

Modtag vores spændende nyhedsbrev

Modtag spændende indhold når vi udsender vores DFF nyhedsbreve. Du kan afmelde dig til enhver tid.

Jeg ønsker at modtage nyhedsbreve og godkender DFF’s betingelser