Danmark har mistet endnu en stor filatelist, nemlig Toke Nørby, der døde 16. januar 2024.

Toke satte det meste af sit 80-årige liv et kæmpe stort præg på danske filateli gennem sine mange tillidsposter. Toke har bl.a. været medlem af  DFF’s bestyrelse, været redaktør af DFT og medlem af både det danske og det internationale dommerkollegium, hvor han var med til at inspirere mange andre samlere til at udstille.

Toke Nørby har gennem en stor mængde artikler og bøger delt sin store viden med alle os andre. Toke var op igennem 1990’erne og årene derefter foregangsmand for brugen af Internettet blandt danske og internationale filatelister, da han som webmaster for flere internetsider sørgede for at bringe viden om stort og småt ud til alle, der interesserede sig for frimærker og filateli. Selv i de senere år, hvor selve filatelien var blevet lagt på hylden, bragte Toke Nørby nye og spændende artikler og oversigter på den flotte og insprerende hjemmeside norbyhus.dk.

Toke Nørby blev i 2001 tildelt Danske Filatelisters Fællesfonds medalje (Robert Bechsgaards Mindepokal), han blev æresmedlem af DFF og modtog DFF’s hæderstegn i guld i 2007 for sin store indsats for Danmarks Filatelist Forbund og i 2013 fik han tildelt Danmark-Medaillen.

Æret være Toke Nørbys minde

Modtag vores spændende nyhedsbrev

Modtag spændende indhold når vi udsender vores DFF nyhedsbreve. Du kan afmelde dig til enhver tid.

Jeg ønsker at modtage nyhedsbreve og godkender DFF’s betingelser