Svaret lyder: Primært for at få mere ud af at samle frimærker -for at opleve selv glæden ved kreativitet og præsentation. Det er en fortsat glæde hver gang, den opsatte samling tages frem. Her kan endvidere kombineres forskellige interesser – rejser, geografi, natur og dyreliv, speciel viden og frimærker.

En frimærkesamler har ikke megen glæde af mærkerne, hvis de ligger i poser eller kasser i en kommodeskuffe.

Det mest enkle er at sætte dine frimærker i en indstiksbog. Der er de beskyttede, og katalognumre kan skrives ud for rækkerne. Indstiksbøger bruges både til en samling og til lagerbog til dubletter, som sættes op for at bytte med eller at sælge. I lagerbøger bruger man de såkaldte nummermærker til at skrive katalognumrene på. Så er de lette at gå til, når man bytter frimærker.

En anden model er at bruge fortryksalbum. Dette er den lette type opsætning. Her købes et album – f.eks. omfattende et enkelt land, hvor der er trykt et felt til hvert eneste frimærke. De findes i udgaver med og uden klemlommer. Frimærkesamleren sætter bare frimærkerne ind på de anviste pladser.

En lidt mere speciel form er de mange fortryksalbum, der er udskrevne sider fra et it-program. Ofte har frimærkesamleren muligheden for at give siderne et eget særpræg.

For rigtigt mange samlere viser det sig, at fortryksalbum ikke er helt tilstrækkelige. Ofte mangler de varianter eller forskellige papirtyper. Det kan også være, at frimærkesamleren gerne vil have en firblok eller et afklip med for at illustrere en detalje. Derfor er det næste udviklingstrin at udforme egne plancher med det udseende, der lige netop passer.

Det kan gøres ved brug af specialprogrammer eller (måske nemmere) ved brug af standardprogrammer som PowerPoint eller Publisher. Er du dygtig til at tegne, kan det gøres meget individuelt og flot med en god tuschpen og lineal.

Modtag vores spændende nyhedsbrev

Modtag spændende indhold når vi udsender vores DFF nyhedsbreve. Du kan afmelde dig til enhver tid.

Jeg ønsker at modtage nyhedsbreve og godkender DFF’s betingelser