På baggrund af Folketingets vedtagelse af en ny postlov, indfører PostNord bl.a. følgende justeringer pr. 1.1.2024:

• Et almindeligt indenlandsk brev på 0-100g stiger til 25 kr. inkl. moms.
• Eksisterende frimærker vil ikke længere kunne bruges på nationale breve på baggrund af det nye momskrav.
• Der fjernes mere end 1.000 postkasser landet over.
• Omdeling af dagblade ophører.
• Postbokse udfases i løbet af 2024.
• Servicen ”tilbageholdelse af post” ophører.

Du kan læse hele pressemeddelelsen fra PostNord her:

Vedtagelsen af ny postlov medfører justeringer hos PostNord | PostNord Danmark (ritzau.dk)

***

Danmarks Filatelist Forbund har været i kontakt med Postnord omkring virkningerne af indførelsen af den nye postlov.

PostNord oplyser følgende:

De nye portosatser er baseret på, at der med den nye postlov skal lægges moms på brevforsendelser, og at PostNord fremover ikke modtager et tilskud fra staten til at dække brevbefordringspligten. Man skal i øvrigt lægge mærke til, at vægtgrænserne fremover også er ændret, så et brev på op til 100 gram kan sendes for 25 kr efter 1. januar 2024.

Man kan ikke fortsætte med at bruge de gamle frimærker efter 1. januar 2024, idet SKAT kræver, at der føres kontrol med momsen på brevforsendelserne. For at kunne føre en sådan kontrol, må der udarbejdes nye frimærker, så man ved, at der er afregnet moms for ydelsen at befordre brevet. PostNord udgiver nye frimærker ved årsskiftet, der opfylder disse krav.

Fortsat brug af ubrugte frimærker købt før årsskiftet – eksempelvis i hele 2024 – har været foreslået af PostNord under de politiske forhandlinger af den nye lov, men dette er blevet afvist af myndighederne (forligspartierne). Tilsvarende har indløsning af gamle ubrugte frimærker mod kontanter været afskaffet af postvæsenet allerede for mange år siden, så den løsning er heller ikke mulig.

Det skal bemærkes at udlandspost ikke er pålagt moms, hvorfor man indtil videre fortsat kan bruge gamle frimærker til disse breve.

Danmarks Filatelist Forbund har været i kontakt med vores advokat om det korte varsel på kun en måned for ophævelsen af gyldigheden af nuværende frimærker. Vores advokat er i færd med at undersøge om PostNord og Transportministeriet har hjemmel til at ophæve værdien af frimærkerne med så kort varsel og uden ombytningsmulighed.

Danmarks Filatelist Forbund følger naturligvis udviklingen tæt, både her i december, og når de nye vilkår er trådt i kraft i det nye år, og såfremt der sker væsentlige ændringer, holder vi vores medlemsklubber og medlemmer orienteret enten her på danfil.dk eller i DFT.

Opdatering 21. december 2023: LÆS HER OM OPDATERING OMKRING INDLØSNING

Bestyrelsen for DFF

 

 

 

Modtag vores spændende nyhedsbrev

Modtag spændende indhold når vi udsender vores DFF nyhedsbreve. Du kan afmelde dig til enhver tid.

Jeg ønsker at modtage nyhedsbreve og godkender DFF’s betingelser